Kom igång med utlån av e-film

Sju enkla steg för ett bibliotek att komma igång med Cineasterna

Cineasterna är en streamingtjänst som erbjuds till samtliga bibliotek i Sverige. Det är enkelt att komma igång och erbjuda strömmande film (e-film) till era låntagare. Så här går anslutningsprocessen till

Från start till mål

  1. Prova på Cineasterna kostnadsfritt. Vi etablerar en kontakt och ni får testa vår tjänst i lugn och ro. Då kommer ni att se hur enkelt det är att låna film via Cineasterna. Önskar ni en demonstration av tjänsten på plats på biblioteket så går det bra. Vi kommer gärna och visar hur Cineasterna fungerar för personalen.

  2. Vi skickar er ett avtalsförslag som ni får läsa igenom.

  3. Efter att avtalet är påskrivet planerar vi in ett lanseringsdatum som passar er. Ni kan normalt vara igång inom ett par dagar efter avtalssignering.

  4. Uppkoppling mot bibliotekssystem Biblioteket behöver inte göra någon teknisk förändring i sitt bibliotekssystem för att kunna ansluta sig till Cineasterna. Vi tar kontakt med er systemleverantör och får nödvändig information, i vissa fall (beroende på systemleverantör) ber vi er att ta fram informationen som ni sedan mailar till oss.

  5. Ni meddelar oss vilka begränsningar som ni önskar göra, dvs hur många lån ska era låntagare få göra per vecka/månad. Samt om ni önskar ett budgettak. Dessa begränsningar kan ändras under hela avtalstiden.

  6. Biblioteket utser en (eller flera) administratörer som får tillgång till en adminsida där ni bla kan ta ut statistik och lyfta fram fokustitlar.

  7. Innan lanseringen kommer vi att skicka ett marknadsföringspaket. Ni får även tillgång till en webbsida där ni kan ladda ner och skriva ut eget marknadsföringsmaterial.

Under hela avtalstiden har ni och era låntagare support, sju dagar i veckan. Supporten når ni här!

Last updated